Stiati ca ?

Apa este utilizata ca mediu tehnologic, pentru dizolvarea diferitelor materiale si substante, ca agent de racire a proceselor termice sau ca agent termic, pentru spalarea utilajelor sau materialelor, a spatiilor de lucru, diluarea si transportul dejectiilor, prepararea de alimente, medicamente, produse de uz veterinar sau tehnologic?

Sursele de apa sunt limitate: apa subterana,  depozitele de suprafata si apa din rauri si lacuri.

Cantitatea cea mai mare de apa de pe pamant, apa marilor si a oceanelor, este foarte putin folosita datorita continutului mare de saruri dizolvate.

Marea diversitate a surselor de apa inseamna si o diversitate a caracteristicilor fizico-chimice, si uneori microbiologice a diferitelor folosinte de apa.

Apa chimic pura nu exista in natura. Componentii din fiecare tip de folosinta de apa au valori specifice, reglementate prin documente de calitate, care se verifica si se controleaza prin analize specifice.

Astfel, pentru apa potabila exista Legea nr. 458 din 2002, completata prin Legea 311 din 2004, care stabileste valorile maxime a unui numar de 26 de compusi chimici, metale grele, elemente radioactive si microorganisme.

Eu Consulting va ofera suport pentru controlul curent al potabilitatii apei prin determinari de:


- Aluminiu,  Amoniu, Fier
- Culoare Conductivitate, Gust, Miros, Turbiditate
- Bacterii coliforme,  Clostridium perfringens, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa,
   Număr de colonii dezvoltate
- Concentratia ionilor de hidrogen (pH), Clorul rezidual liber, Nitriţi , Oxidabilitate
   Sulfuri si hidrogen sulfurat
- si alte analize complexe.


Pentru mai multe detalii si oferta personalizata contati pe suportul nostru
de ingineri profesionisti