Stiati ca ?

Analiza gazelor de ardere a evidentiat faptul ca industria producătoare de energie electrica si termica  este responsabila de eliminarea in mediul ambiant a celei mai mari cantităti de CO2, la nivelul Uniunii Europene?

In ceea ce priveste Romania, emisiile de CO2  generate din diferite sectoare de activitate evidentiaza de asemenea contributia  majora a sectorului energetic si a transporturilor, ceea ce inseamnă ca acestea sunt domeniile asupra carora este necesara implementarea unor masuri si actiuni de reducere a emisiilor de CO2.

La nivel european, a fost demarata prima initiativa politica in domeniul adaptării la efectele schimbarilor climatice, prin adoptarea de catre Comisia Europeana (CE) la 29 iunie 2007 a documentului „ Cartea verde privind adaptarea la efectele schimbarilor climatice în Europa: optiuni pentru actiuni UE”.

Procesul de adaptare necesita actiuni la toate nivelurile: local, regional, national si international. In septembrie 2005 Comisia Europeana a elaborat  Strategia tematica privind poluarea aerului si propunerea pentru o noua Directiva a calitătii aerului pentru reducerea poluarii in Uniunea Europeana in cadrul programului Aer Curat pentru Europa (CAFE). Directiva 2008/50/CE pentru calitatea aerului este prima masura de implementare a Strategiei.


Romania a semnat, in 1992, la Summitul de la Rio de Janeiro, Conventia Cadru a Natiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice (UNFCCC), ratificata prin Legea nr. 24/1994. Obiectivul principal al acestei conventii este de a stabiliza concentratiile gazelor cu efect de sera in atmosfera la un nivel care sa impiedice perturbarea antropică periculoasa a sistemului climatic. Inventarul principalelor instalatii de ardere poluante cuprinde instalatiile de producere fonta si otel, fabricile de ciment şi var
fabricile de ceramica, hartie, sticla si rafinariile de petrol.

EU Consulting va ofera suport personalizat pentru efectuarea analizelor gazelor rezultate din arderea combustibililor prin determinarea concentratiilor de bioxid si monoxid de carbon, oxizi de azot, dioxid de sulf si pulberi.

Pentru mai multe detalii si oferta personalizata contati pe suportul nostru
de ingineri profesionisti