EU Consulting

va propune:

InterEvolution

 

Un program complet de dezvoltare competente personale si abordarea schimabrii la nivelul organizatiei

 

Schimbarea presupune in general ajustarea continua a vietii. Si intr-o organizatie, la fel ca in orice alt ecosistem, e important sa ai capacitatea de a te adapta la conditiile externe din mediul de operare, in paralel cu mentinerea stabilitatii pe plan intern.

 

Acest proces constituie dilema schimbare-stabilitate, care poate fi abordata numai prin existenta unei viziuni despre viitor, a sensului de identitate, a unei structuri organizationale flexibile, a utilizarii tehnologiei avansate si prin existenta unui sistem de recompensare a angajatilor care sa reflecte in egala masura atat prioritatile, valorile si normele organizationale, cat si nevoile individuale ale acestora.

 

Ce este important în managementul schimbarii organizationale?

 

In managementul schimbarii, primul pas este constientizarea reactiei pe care o avem la schimbare. Al doilea pas ar fi sa ne dam seama ce relatie avem cu schimbarea: pasiva sau activa: asteptam sa vedem ce se intampla sau ne implicam pentru a atinge obiectivul dorit?

 

In momentul in care o organizatie se opune schimbarii, de multe ori inseamna ca accepta atingerea unui obiectiv, printr-o singura modalitate, cea propusa initial sau cea cu care deja suntem obisnuiti. Dar, adaptarea la schimbare a unei organizatii este influentata de doua mari aspecte: asteptarile noastre de la o anumita situatie si ceea ce se intampla in realitate. Cu cat este mai mare diferenta dintre cele doua, cu atat mai greu este sa ne adaptam.

 

Nu exista o metodologie a managementului schimbarii care sa se potriveasca oricarei companii, dar exista un set de practici, instrumente si tehnici care pot fi adaptate la o varietate de situatii.

 

 

Ceea ce urmeaza este o lista de principii generale pentru gestionarea schimbarilor.

 

1. Apeleaza la latura umana

 

Orice transformare semnificativa creeaza mai intai ”probleme” oamenilor si apoi organizatiilor in care acestia lucreaza. Locurile de munca se schimba, noi abilitati si capacitati trebuie dezvoltate, iar angajatii se vor gasi intr-o stare incerta. Abordarea reactiva a acestor probleme, de la caz la caz, pune in pericol viteza, moralul si rezultatele unei echipe.

 

O abordare noua pentru gestionarea schimbarii - incepand cu echipa de conducere si apoi implicarea partilor interesate si a liderilor - ar trebui dezvoltata din timp si adaptata adesea pe masura ce schimbarea trece prin organizatie. Abordarea privind gestionarea schimbarilor ar trebui să fie complet integrata in proiectarea programului si luarea deciziilor, atat informand, cat si permitand directia strategica. Acesta ar trebui să se bazeze pe o evaluare realista a istoricului, pregatirii si capacitatii de schimbare a organizatiei.

 

2. Schimbarea incepe de la varf

 

Schimbarea este neplacuta pentru oamenii de la toate nivelurile unei organizatii, insa se stie ca toti ochii se vor indrepta catre CEO si echipa de conducere pentru sprijin si directie. Liderii insisi trebuie sa isi asume mai intai noile abordari, atat pentru a contesta lucrurile cu care nu sunt de acord, cat si pentru a motiva restul organizatiei. Echipele executive care lucreaza bine impreuna sunt cel mai bine poziționate pentru a avea succes. Membrii ei unt aliniati si dedicati directiei schimbarii, inteleg noua cultura organizationala si comportamentele pe care schimbarile le aduc.

 

3. Implica fiecare departament

 

In astfel de momente de schimbare organizaționala, eforturile de schimbare trebuie sa includa planuri de identificare a liderilor din intreaga companie si de a impune responsabilitatea pentru proiectare si implementare in jos, in managementul de tip „cascada”. La fiecare nivel al organizatiei, liderii care sunt identificati trebuie sa fie aliniati viziunii companiei, instruiti pentru a-si indeplini misiunea specifica si motivati sa faca schimbarea.

 

4. Comunica mesajul in modul potrivit

 

O greseala des intalnita in managementul schimbarii este aceea ca liderii cred ca ceilalti înteleg problemele în modul in care ei le vad, si se asteapta ca schimbarea sa survina rapid si sa vada noua directie la fel de clar ca si ei. Cele mai bune programe de schimbare consolideaza mesajele de baza prin intermediul unor sfaturi periodice, care sunt atat inspirative, cat si practice. Imbunatatirea informatiilor pe care le primesc angajatii cu privire la clienti, organizatie sau propria munca, le poate imbunatati performanta individuala cu 20 până la 50%.

 

5. Tine cont de cultura organizationala

 

Cultura organizationala te ajuta sa ai o echipa performanta si sa-ti cresti afacerea intr-o piata concurentiala. Cultura organizationala este in continua miscare si trebuie adaptata constant, atat in raport cu evolutia companiei, cat si in raport cu angajatii. Atunci cand vorbim de managementul schimbarii, nu ai cum sa nu iei în calcul cultura organizationala, mai ales daca vorbim de angajati vechi în companie.

 

 

Diagnosticele culturale amanuntite pot evalua pregatirea organizationala pentru schimbare, pot aduce probleme majore la suprafata, pot identifica posibile conflicte. Aceste diagnostice identifica valorile de baza, credințele, comportamentele si perceptiile care trebuie luate in considerare pentru ca schimbarea sa aiba loc cu succes.

 

Pentru ca o oamenii să supravietuiasca trebuie să se adapteze la circumstanțele si evenimentele din jur. Dar, o organizatie nu trebuie doar să supravietuiasca, ci sa se dezvolte si să evolueze, iar pentru acest lucru va trebui sa intreprinda modificari majore si sa se confrunte cu tot felul de incercari. In plus, o schimbare poate oferi sansa unei creativitati reale, de a alege o alta cale din care poti invata foarte multe.

 

6. Incurajeaza Dezvoltarea personala

 

Include activitati si experiente care au scopul final de a imbunatati starea de constientizare, dezoltare a talentelor si abilitatilor personale, imbunatatirea calitatii vietii si contribuirea la realizarea aspiratiilor si viselor personale.

 

 

Programul propriu EU CONSULTING cunoscut si sub denumirea de InterEvolution, include si activitati formale sau informale pentru a dezvolta in altii roluri precum cel de trainer, manager, coach sau mentor.

 

In cadrul InterEvolution prin modulele de curs dedicate construim materiale de dezvoltare personala la nivel individual si de grup, in conformitate cu obiectivele strategice propuse, personalizate conform profilului organizatiei, cum ar fi:

 

· discursuri motivationale

 

· workshopuri

 

· consiliere individuala

 

· coaching

 

· mentoring

 

 

Folosim tehnici adaptate implicand activitati ludico practice menita sa atinga si sa dezvolte caracteristici precum constientizarea rolului in cadrul pozitiei ocupate, responsabilitatea, asumarea mesajelor receptionate si transmise catre membri echipei si multe altele precum

 

1. Autocunoasterea. Efortul de a va cunoaste mai bine,

 

urmariti sa aflati ce fel de personalitate sunteti, obisnuiti sa practicati introspectia si autoobservarea. Identificati-va fricile si dorintele profunde. este piatra de temelie daca dorim sa ne imbunatatim inteligenta emotionala.

 

2. Constientizarea. Reflectati la dorintele voastre.

 

emotiile cu care va confruntati si gasiti cele mai fine nuante ale acestora. Invatati sa le denumiti. Spuneti de exemplu “ma simt confuz”, “neimplinit”, “neinteles”, “respins”, “rusinat” si nu simplu “ma simt nasol”

 

3. Selectia. Faceti distinctie intre nevoile si necesitatile dumneavoastra.

 

4. Asumarea actiunilor proprii si Recunoasterea capacitatilor personale si profesionale

 

Analizati-va mai bine propriile sentimente si nu actiunile sau motivele celorlati. Cautati sa va identificati nevoile emotionale neimplinite.

 

5. Orientarea catre obiective (teluri).

 

Folositi-va de sentimente pentru a va fixa obiectivele. Ganditi-va cum ati vrea sa va simtiti sau cum ati vrea sa se simta cei din jur, clientii, partenerul, copiii vostri.

 

InterEvolution =

 

Managementul schimbarii aplicat la toate nivelele organizatiei si implica corelarea principiilor de strategie cu obiectivele asumate pentru o perioada determitata

crestastores uk.png