Search

ECO Scan – soluția completă de mediu pentru Industrie

Updated: Apr 4


ECO Scan
ECO Scan – soluția completă de mediu pentru Industrie

În acest număr avem plăcerea să vă prezentăm un nou produs de mediu adresat clienților industriali care a fost lansat pe piața românească.ECO Scan – soluția completă de mediu pentru Industrie
Dpdv legislativ, ECO Scan este legat de reglementările legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, dar nu se limitează la aceasta.


S.C: Ce reprezintă ECO Scan și când a apărut pe piața românească?


R.P: ECO Scan este soluția personalizată de mediu care are ca scop îmbunătățirea managementului deșeurilor adaptată la profilul clientului final. Ea constă în îmbinarea procedurilor specifice unui Audit de Mediu, consultanță, expertiză și Training care se regăsesc într-un raport menit să aducă îmbunătățire continuă gestionării problemelor de mediu pentru beneficiarul final. ECO Scan se regăsește pe piața din România de aproximativ 18 luni și încercând să ajute cu succes clienții din mediul industrial să se raporteze la legislația românească de mediu cu care se confruntă zi de zi.S.C: Ce aduce ECO Scan în plus față de soluțiile de mediu existente pe piață?


R.P: ECO Scan se diferențiază de soluțiile existente prin faptul că serviciul nostru devine un instrument cu proprietăți diferite pentru departamentele din cadrul organizației beneficiarului. Astfel, pentru Management el este un instrument de control al raportării corecte a activității companiei la Legislația de Mediu din România aflată în continuă schimbare. Pentru responsabilul de mediu soluția reprezintă suport, consultanță și Training pentru rezolvarea eficientă a provocărilor de mediu cu care se întâlnește în fiecare zi. Pentru Managerul de calitate reprezintă o sursă de îmbunătățire continuă, atât al procesului de management al deșeurilor, dar și ale altor procese corelate. Pentru celelalte departamente aplicarea programului ECO Scan poate fi stimulativă spre a considera importanța managementului deșeurilor și a reciclării și impactul acțiunilor lor asupra mediului înconjurător.S.C: Care sunt membrii echipei care implementează ECO Scan?


R.P: Echipa noastră operațională este formată din specialiști de mediu, personal de laborator, traineri specializați și caliticieni orientați spre îmbunătățirea continuă.S.C: În cât timp realizați ECO Scan din momentul primirii unei solicitări?


R.P: Perioada de implementare variază în funcție de profilul clientului industrial și de nevoile acestuia. Așa cum spuneam la început, ECO Scan este o soluție personalizată centrată pe profilul clientului, iar aceasta înseamnă că se pornește de la semnarea protocoalelor de confidențialitate, a acordului GDPR și analizarea Autorizației de Mediu. Și apoi, după vizita colegilor în producție, se programează expertiza, Trainingul pentru responsabilul de mediu și toate celelate acțiuni necesare pentru realizarea raportului ECO Scan care va fi susținut și prezentat managementului cu toate recomandările care se impun în contextul organizațional care a fost analizat. Aș adăuga aici următoarea remarcă care diferențiază soluția ECO Scan de mediu: vestea bună este că putem onora și implementa toate recomandările pe care le facem în cadrul raportului și astfel venim în fața clientului cu o soluție completă de mediu pe care se poate baza.S.C: Care sunt beneficiile clientului final pe care le aduce implementarea ECO Scan?


R.P: Alegând soluția ECO Scan clientul deja acționează preventiv pentru îmbunătățirea managementului deșeurilor și aplicarea Legislației de Mediu în vigoare, iar acest aspect constiuie un avantaj evident în fața controalelor de Mediu. Raportul ECO Scan constituie dovada dorinței de a se alinia și de a respecta Legislația de Mediu în vigoare. Un alt beneficiu se referă la partea pecuniară și aici ne gândim că alegând ECO Scan clientul economisește pentru că un Audit de Mediu este costisitor și nu este întotdeauna necesar (nu îi răspunde neapărat la toate întrebările).S.C: Ce feedback ați primit de la utilizatorii finali de la ECO Scan până în prezent?


R.P: Clienții au primit cu bucurie recomandările din raportul ECO Scan și au fost foarte mulțumiți de colaborarea cu echipa noastră. Pot să dau un exemplu care mi-a plăcut foarte mult: managerul de calitate al unei companii multinaționale a afirmat că ECO Scan este un Audit prietenos. Alt feedback primit: abordarea echipei noastre este sustenabilă, că nu venim doar cu sugestii și recomandări ci și cu suportul implementării soluțiilor propuse în Raport. S.C: Ce vă propuneți pentru viitor privind noua soluție de Mediu ECO Scan implementată în România?


R.P: Obiectivul ECO Scan așa cum se poate vedea și în sloganul nostru „don’t waste your time on waste” este acela de a crea parteneriate pe termen lung și de a ne sprijini colaboratorii în abordarea problematicii de Mediu și a provocărilor ce apar datorită Legislației de Mediu trunchiate și în continuă schimbare din România.

Ne dorim să oferim în continuare soluția de mediu completă pentru segmentul industrial.S.C: Care este zona căreia vă adresați pentru a aplica ECO Scan?


R.P: Livrăm ECO Scan pe tot teritoriul României. Acesta este unul dintre motivele pentru care punctul nostru de lucru este locat în Brașov (în centrul țării).S.C: Cum se inițiază o discuție și unde puteți fi contactați pentru alte detalii?


R.P: Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați siteul nostru www.euconsulting.org sau mă puteți contacta la numărul de telefon 0720 730 206S.C: Cui se adresează ECO Scan ?


R.P: Clienților cu profil industrial din Romania care au zone de producție, care sunt generatori de deșeuri și sunt interesați de îmbunătățirea gestiunii deșeurilor.S.C: Vă mulțumim pentru informații și sperăm că am fost de ajutor cititorilor noștri de a veni în întâmpinarea lor cu o nouă soluție de Mediu aplicabilă în România.

Acest interviu va apărea în revista Info Mediu în septembrie. Dacă sunteți interesați de informații legate de mediu și vreți să fiți la curent cu ultimele noutăți puteți vizita site-ul Info Mediu https://www.infomediu.eu/ unde găsiți și datele de contact dacă vă doriți un abonament lunar sau anual la această revistă.


63 views0 comments

Recent Posts

See All