Search

ISO Sisteme de Management Integrat

Updated: Apr 4

In lumea lucrurilor abstracte totul pare greu de atins...


Desi pentru cunoscatori lucrurile curg firesc, pentru incepatori intelesul unor concepte par a fi de neatins. Cred ca stiti despre ce vorbesc. Este vorba despre acele cuvinte pe care le citesti, dar al caror sens nu il poti vizualiza concret pentru ca lipsesc acele conexiuni care te-ar lega de intelesul lor sau poate doar o persoana capabila sa iti explice simplu orice concept abstract provenit din media sau oricare alte surse informative. De exemplu, daca nu esti auditor, sau auditat, sunt putine sanse sa vezi anumite legaturi palpabile intre tine ca si persoana si conceptul de ISO Sistem de Management Integrat.


training iso
ISO Sisteme de Management Integrat

”Daca nu stii incotro mergi, orice drum te va duce acolo”


Un sistem de management integrat reglementeaza toate sistemele si procesele unei organizatii intr-un cadru complet, permitandu-i acesteia sa functioneze unitar, urmarind aceleasi obiective la un nivel asumat. Plecand de la aceasta definitie intelegem ca un concept abstract poate fi descris in cuvinte simple, dar este posibil ca perceptia sensului sau sa nu fie atinsa in totalitate. Pentru a intelege cu adevarat sensul cuvintelor si pentru ca ideea Sistemului de Management Integrat sa devina un concept clar in mintea noastra atunci cand ne gandim la el, trebuie stiut ca toate sistemele de management certificabile, precum sistemele de management calitate-mediu-securitatea si sanatatea muncii au devenit cunoscute peste tot in lume prin standardele pe care le propaga normele carora le sunt asociate.


training iso

„In practica, un Sistem de Management Integrat implica fuzionarea sistemelor formale existente si implementarea celor mai bune practici specifice la nivelul intregii organizatii.”Care sunt principalele beneficii ale noii structuri ISO?Am putea enumera ca un Sistem de Management Integrat:


- Accentueaza importanta implicarii active a Managementului in procesul de implementare al sistemelor ISO;

- Gestioneaza structura riscurilor si a oportunitatilor organizatiei;

- Implica utilizarea unui limbaj simplificat si a unei structuri comune a termenilor de referinta;

- Eficientizeaza transmiterea mesajului in cadrul organizatiilor structurate unde bariera lingvistica poate fi problematica


training iso

Sistem de Management Integrat

INTEGRAT = COMBINAT


Concurenta in industrie a devenit mai intensa datorita revolutiei industriale. Asadar, o imbunatatire in fiecare domeniu era necesara din cauza acesteia. Numarul sistemelor de management integrat aplicat este in crestere daca analizam ultimii ani, reflectand dezvoltarea in expansiune a multor organizatii care doresc sa isi imbunatateasca performantele intr-o gama de domenii si sectoare.


Multe organizatii beneficiaza de toate formele caracteristice ale sistemelor de management integrat pentru a impune un standard si pentru a crea premiza unui nivel de calitate recunoscut pentru concordanta cu nivelul impus de piata si economia actuala, de modelul de afaceri prin diferite medii aflate in continua schimbare.


training iso

Implementarea initiala a unui Sistem de Management integrat implica resurse, cum ar fi timp si efort, oameni si resurse umane, in ceea ce priveste instruirea personalului si efectuarea auditurilor interne si externe. Gradul si eficacitatea integrarii depind de structura organizatiei si de implicarea Managementului in actiunea directa de integrare cu „Leading model concept”. De exemplu, in anumite organizatii diferite departamente pot gestiona standarde diferite ale sistemului de management, ca in cel de mediu si de calitate. Pentru ca standardele Sistemului de Management Integrat sa fie implementate in conformitate cu profilul organizatiei, toate departamentele trebuie sa colaboreze si sa fie in stransa legatura pentru a asigura intelegerea si respectarea normelor care survin din standardul impus de Sistemul de Management Integrat.


training iso

Dar in orice organizatie, pot aparea dificultati in introducerea noului sistem din cauza experientei, a formarii educationale, a eficacitatii echipei sau a rezistentei la schimbare.


training iso

In concluzie, importanta implementarii unui Sistem de Management Integrat face ca

organizatia sa se alinieze la standardele de functionare si calitate, recunoscute in mediul de afaceri modern si sa eficientizeze cu succes utilizarea resurselor.


31 views0 comments

Recent Posts

See All