Search

O parte din natură în biroul 27

EU Consulting prezintă o creație în rășină și întreg procesul


" Nature is alive and is talking to us. This is not a metaphor "


Existența naturii are darul să ne scoată din rutina obositoare a vieții urbane, în care deseori, uitând chiar că facem acest lucru fără să îl mai gândim, ne adâncim mințile și ne îndepărtăm de adevăratul scop pentru care ne aflăm pe această planetă: să ne bucurăm.


Natura este printre cele mai frumoase bucurii prin care reușim să ne conectăm la cel mai înalt grad al conștiinței și al spiritului uman. O plimbare pe potecile unei păduri, călătoria spre un vârf de munte sau o plimbare pe marginea unui lac poate fi ca o meditație, o relfecție pe care o putem avea asupra sinelui și a tot ceea ce ne înconjoară, elemente ale naturii ale căror deseori le uităm grandioasa însemnătate și modul prin care ne pot dărui cele mai frumoase momente din viață, solitare sau alături de persoanele dragi nouă.


"The purpose of art is washing the dust of daily life off our souls"


Cum de cele mai multe ori, majoritatea dintre noi suntem prinși într-un oraș aglomerat, poluat și încărcat de stresul grijilor, putem găsi întotdeauna modalități prin care putem aduce natura foarte aproape de noi. Fie că acest lucru se întâmplă în casele sau în curțile noastre ori în locul unde muncim sau ne facem activitățile de zi cu zi, ne aduce un zâmbet și o stare de pozitivitate.


Așa s-a intâmplat și în cazul nostru, o echipă formată din oameni simpli și pasionați, lucrând într-un micuț birou dintr-o mică clădire decorată cu multe plante viu colorate într-un oraș liniștit deseori, dar aglomerat în timpul zilei de forfota mașinilor aflat la 10 minute distanță de cei mai frumoși munți din țară, dar pe care de cele mai multe ori îi privim cu dor și dorința de a fi acolo de la fereastra biroului.


“The artist is nothing without the gift, but the gift is nothing without work.”


Fiind o echipă nu foarte numeroasă, dar foarte pasionată de ceea ce face, avem ca și obiectiv protejarea naturii de poluare și de alți factori care pot crea probleme iremediabile asupra mediului înconjurător. Într-o continuă evoluție și cu un scop bine pus la punct și anume de a ajuta producătorii de deșeuri periculoase sau nepericuloase din mediul industrial să le elimine într-un mod prin care nu poate afecta nociv apa, aerul, solul etc.

În principal, scopul companiei noastre este de a găsi soluții concrete și necesare pentru a păstra natura curată în toate formele sale în care se desfasoară în jurul nostru, fie urban, rural sau în numeroasele forme de relief și lacuri pe care trebuie să le protejăm și de ce nu, să ne păstrăm "casa" curată și în cea mai buna formă."The world always seems brighter when you’ve just made something that wasn’t there before."


În primul rând, având ca și principal slogan "don't waste your time on waste" ne dorim să influențăm pozitiv și pe cei care respectă natura, dar și pe cei care încă nu au ajuns în punctul de a înțelege cât de important este impactul negativ pe care deșeurile îl pot avea asupra ei.

Asșadar, metode ca reciclarea, colectarea deșeurilor în funcție de categoria din care fac parte sau orice metodă prin care natura poate fi ținută la distanță de pericolul pe care doar ființa umană îl poate crea asupra sa, ar trebui promovate cât mai mult și răspândite la nivel global astfel încât să devină o parte din viața noastră, dorindu-ne să respectăm și să apreciem viața, toate vietățile care îi aparțin planetei și toate elementele din care aceasta este compusă.


“Art is the only way to run away without leaving home.”


În al doilea rând, suntem conștienți de cât de improtantă și constructivă este munca în echipă, care ajută la o evoluție gradată si avantajoasă a unei idei puse în practică și dusă la bun sfârșit pentru a atinge scopul final.


De aceea, încurajăm munca în echipă, susținând acest mijloc de desfășurare al acțiunilor prin exersarea lui în activitățile pe care le avem la birou, indiferent de natura lor.


Prin acest lucru mă refer că ne dorim să ne ajutăm reciproc și in partea serioasă în care se desfășoară activitățile dar și în cele creative care includ în mai mare sau mai mică parte natura.


"In any art you’re allowed to steal anything if you can make it better. "


Așa cum lucrurile mici de cele mai multe ori au cea mai multă însemnătate și ne aduc mai multă fericire decât un lucru material costisitor și efemer, primul demers al muncii în echipă și în care fiecare membru al echipei a intervenit și asupra căruia ne-am concentrat atenția împreună a fost să aducem o mică parte din natură în biroul nostru.


Așa că ne-am așezat împreună la o masă și s-a creat de la sine un brainstorming prin care fiecare își pronunța ideea de a crea un tablou pe care să îl punem în birou și care poate crea o atmosferă pozitivă și o amintire care să ne surprindă mereu că am reușit împreună să ducem un proiect la bun sfârșit, lucru care ne-a dat speranța că putem face orice dacă ne dorim cu adevarat și că nimic nu este imposibil.


După ce am discutat și am ajuns împreună la un punct comun, ideea era schițată, dar numai pe hârtie. Era momentul să punem energia în mișcare și să facem lucrurile să se întâmple. Am fost de comun acord să realizăm un tablou mare din lemn în care să afundăm pietre și mușchi verzi de pădure în rășină pentru a păstra acest moment ca pe o fotografie care să ne reprezinte și ca persoane individuale, dar și ca pe echipa care suntem când muncim la birou. Prima parte o reprezintă faptul că fiind iubitori de natură am creat din elemente naturale acest tablou, pe când partea de birou am conturat-o prin modelul logoului și numele produsului nostru prin care reușim să venim cu soluții pentru protejarea mediului.


"Have no fear of perfection.You'll never reach it"


Am fost într-o lungă și placută plimbare în pădurile din apropierea munților și am cules mușchi pe care am reușit să îi ținem în viață în mod artificial într-o zonă umbroasă și păstrați în umiditate pentru a le crea mediul lor natural. Între timp, tabloul era creat de la 0, întrucat nu am vrut să cumpărăm lucruri deja facute, ci să le construim noi pentru a ne reprezenta stilul în cea mai bună formă a sa.


Tabloul de lemn era gata, așa că am început cu răbdare partea de creație, poate și cea mai lungă dintre toate. Pietricică cu pietricică, în jurul a ceea ce trebuia sa fie scris din mușchi am creat un fel de mozaic din nuanțe diferite, reușind să păstrăm în birou o parte din ansamblul de pietre de pe malul unui râu care curgea liniștit din munți . Mușchii verzi de pădure au fost curățați de pământ și puși în forma logo-ului și al produsului în centrul tabloului.


După ce am reușit să facem acest ansamblu din elemente naturale, mai era un singur pas de făcut, poate cel mai important dintre toate și anume să turnăm rășina pentru a păstra permanent în această formă mușchii sub un strat sticlos, format dintr-un element la fel de natural ca și celelalte.

"Everything you can imagine is real"


După cele 24 de ore în care rășina s-a uscat și tabloul era gata, emoția a fost și mai mare să vedem în sfârșit pe peretele din biroul nostru ceva ce de mult ne doream să avem. Toată lumea a fost mulțumită. Creația hand-made este originală și este imposibil să nu fie apreciată când este facută cu pasiune.


Așadar, cum spuneam și la început, lucrurile mici pot aduce fericire și ne pot încărca zi de zi cu emoție pozitivă. Orice modalitate prin care putem aduce natura în jurul nostru ne aduce cu un pas mai aproape de a fi cu adevarat prezenți în mijlocul ei și de a o aprecia în toată splendoarea sa.


“An artist cannot fail; it is a success to be one.”Article by @Ramona Popa
84 views0 comments

Recent Posts

See All